divendres, 19 de febrer del 2021

6è. DISSECCIÓ DE PULMONS I COR

A l'àrea de coneixement del medi hem estudiat l'aparell respiratori i circulatori i per comprovar tot el que hem estudiat a l'aula avui hem realitzat la dissecció dels pulmons i del cor del corder.

En primer lloc hem pogut observar i tocar els pulmons, el cor i veure la tràquea.

A continuació hem agafat un tub de plàstic i hem bufat amb força els pulmons i aquests s'han inflat ràpidament. Hem posat la mà al damunt i hem pogut comprovar la inspiració i l'expiració.


Després cada grup ha tallat la tràquea i hem pogut veure els anells cartilaginosos. Els hem d'hagut de tallar amb les tisores perquè eren molt durs. 



Hem continuat tallant fins que hem pogut observar els 2 bronquis.




Seguidament hem tallat un dels bronquis i hem pogut anar veient que s'anava dividint en diferents bronquíols. Hem intentat veure els alvèols, però al ser tan petits ens ha costat molt.





Un cop hem vist els pulmons hem agafat el COR. En primer lloc hem observat la seva forma i hem vist que a la seva entrada hi havia dos tubs, un de més gruixuts i els altres de més prims (les artèries i les venes). 

Per comprovar com eren per dins hem fet una dissecció transversal i hem pogut veure les aurícules, els ventricles i les seves respectives vàlvules.




Per veure totes les fotografies, cliqueu AQUÍ.